Jobfisk
TILMELD NYHEDSBREV

Sådan får vi en 4-dages arbejdsuge

Sdan fr vi en 4-dages arbejdsugeAllerede overskriften får nogle til slikke sig om munden og sige 'ja tak, hvornår kan vi begynde'.Mens andre resolut stiller sig op og siger 'aldrig i livet'.

Så er fronterne trukket op og beskydningen fra begge sider kan begynde.

Læs mere…

Har du overvejet et brancheskift i din 3. karrierefase?

Susanne TeglkampI 'gamle dage' tog man en uddannelse indenfor for et fag og så blev man typisk inden for det fag resten af sit arbejdsliv. Sådan er det ikke mere. Efterhånden som pensionsalderen sættes op, skal vi blive så længe på arbejdsmarkedet, at vi ikke kan se os selv beskæftige os inden for det samme område hele vores arbejdsliv.

Læs mere…

4 guides til brug af ChatGPT i jobsøgningen

ChatGPT i jobsgningen 3ChatGPT har hurtigt fundet sin plads i jobsøgningen.
Og brugt rigtigt kan den være en spændende sparringspartner.

Men hvordan gør vi så det? Det får du 4 guides til her.

Læs mere…

En anderledes og kreativ tilgang til jobsøgning

Camilla Hejbl JohansenJobsøgning kan være svært. Og nogle gange går det ikke lige som man havde håbet på. Der er mange afslag. Som nyuddannet får du måske begrundelsen "manglende erfaring" smidt i hovedet den ene gang efter den anden. Det oplever Camilla desværre også. Men nu prøver hun en anden kreativ tilgang til jobsøgningen.

Læs Camillas historie her.

Læs mere…

Bliv tilmeldt nyhedsbrevet

Få nemt og gratis den nyeste viden om jobsøgning, karriere og rekruttering ved at tilmelde dig vores nyhedsbreve.

* Felt påkrævet


 

Min rollemodel kan hjælpe dig til at blive knivskarp

Bullseye 2Kære jobsøgende,
Har du en rollemodel til sparring, på sidelinjen eller bare mentalt?

Det kan være en god støtte, om personen er der fysisk eller blot mentalt i tankerne til at stille dig spørgsmålstegn til værdien for virksomheden i hver sætning i din ansøgning.

Læs mere…

Inviter 'djævlens advokat' med i din jobsøgning

Vgt og hammer2 lilleEr du som aktiv jobsøgende ved at være rigtig godt træt af at høre om manglen på arbejdskraft og efterspørgslen på udenlandsk arbejdskraft - og at det skal gøres lettere for virksomhederne. At der mangler hænder samtidig med, at der er så mange ledige hænder...

Læs mere…

Hvis flere virksomheder tog deres del af ansvaret ville færre danskere være ledige.

Det er overbevisningen hos Martin Christensen, iværksætter og ejer af Damatech. Martin har siden marts 2012 lånt et par ledige skriveborde ud til folk uden job. Med en forbavsende effekt.

Størstedelen af de ledige, der har benyttet sig af tilbudet er nu i job eller er blevet selvstændige, `jeg er meget overrasket over de gode resultater, der er kommet ud af det`siger Martin Christensen.

En af dem der har benyttet sig af Martin Christensen´s tilbud er Henrik Fensmark, der i små to måneder havde et skrivebord hos Damatech, som han brugte som det passede ham.

Henrik Fensmark nævner flere fordele ved at kunne låne et skrivebord.

´Man møder nye mennesker, som giver ny inspiration til jobsøgningen. Og møder man på et fast tidspunkt om morgenen som jeg gjorde, får man hurtigt fornemmelsen af, at det er ligesom at gå på arbejde. Det gjorde at der var struktur på jobsøgningen.`

Ud over struktur oplevede Henrik Fensmark også at få input til selve ansøgningen og CVét, linkedin profilen og et større netværk.

Og sidst men ikke mindst fik Henrik Fensmark sparring fra Martin Christensen i forbindelse med en jobsamtale.
Idag har Henrik Fensmark fået job i en stor industrikoncern.

Såvel beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, a-kasserne og jebcentre er enige om at netop kontakten til arbejdsmarkedet, er der der bringer de ledige hurtigt tilbage i job.

Martin Christensen har i den forbindelse en opfordring til nogle af de 300.000 andre danske virksomheder.

´Slip berøringsangsten, inviter en ledig eller flere ind i din virksomhed, giv ham/hende en kop kaffe og et hjørne og et skrivebord og se hvad er sker.
Vi er ca. 300.000 arbejdsgivere og hvis bare nogle få procent tager fat i en ledig vil mange få noget ud af det.`

Martin Christensen ser det som et fælles ansvar at gøre noget ved ledigheden i Danmark. Det er ikke kun op til politikerne og landes jobcentre. Jobsene ligger hos virksomhederne, så det vil være naturligt at gøre dem til en aktiv medspiller.

 

Pressemeddelelse fra Damatech

 



Se listen over andre virksomheder, der stiller et bord til rådighed for en ledig her...